Slovenija

Agrokor in Rastoder: Pogodba o sodelovanju

P.R.
11. 6. 2014, 17.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Agrokor in vodilno slovensko podjetje na področju sadja in zelenjave, Rastoder, d. o. o., sta podpisala pogodbo o poslovnem sodelovanju.

Mediaspeed

 

Pogodba je po besedah predsednika uprave Agrokor, d. d., Ivice Todorića, sad spremljanja dela podjetja Rastoder, d. o. o. »Podjetje je s svojim delom in kakovostjo proizvodov pritegnilo našo pozornost. Poskusno obdobje, v katerem smo preverili ne samo njihove dobave, ampak tudi izkušnje njihovih kupcev v drugih državah, so končali z odliko. V Sloveniji, pa tudi drugod po regiji, je še nekaj takšnih podjetij, ki jih opazujemo in katerih proizvode nameravamo vključiti v naš sistem,« je pojasnil Todorić.

STA
Izet Rastoder, lastnik podjetja Rastoder, d. o. o., je ob tem izrazil zadovoljstvo nad dozdajšnjim sodelovanjem. Dejal je, da je to plod strateškega razmisleka o tem, kako pristopiti k sodelovanju. Tovrstne pogodbe so namreč rezultat dolgoletnega dobrega dela in dokazovanja, da skupno sodelovanje lahko izboljša poslovanje obeh partnerjev, predvsem pa ponudi višjo kakovost za enako ali nižjo ceno vsem Agrokorjevim kupcem. Kot še poudarja Rastoder, je povezovanje Agrokorja in Mercatorja velika priložnost za vsa slovenska podjetja, ki jih odlikuje vrhunska kakovost.

Vrednost pogodbe se giblje med 70 in 100 milijoni evrov letno. S to pogodbo se je podjetje Rastoder, d. o. o., prebilo med tri najbolj uspešna podjetja na tem področju v Evropi. In kot pravi Izet Rastoder, so njegovi cilji še višji.