Slovenija

Nesrečni Jure umorjen, policisti pa že prijeli domnevnega morilca?

T. J. G./Dolenjski list, Simon Rosc
5. 6. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Leta 2012 se je za Juretom Erjavcem (21) iz Sel pri Dolenjskih Toplicah izgubila vsaka sled. Do predvčerajšnjim, ko so v zapuščenem vodnjaku našli njegovo truplo.

Pisal se je 26. februar leta 2012, ko se je za takrat 21-letnim Juretom Erjavcem iz Sel pri Dolenjskih Toplicah izgubila vsaka sled. Kar dve leti so svojci v brezupu in z vsemi razpoložljivimi sredstvi iskali mladega Jureta, a povsem neuspešno. Nekaj dni po njegovem izginotju je bila za njegovo iskanje ustanovljena celo posebna skupina kriminalistov. Starši so se obrnili tudi k alternativnim metodam iskanja in najeli radiestezista, a tudi to ni prineslo uspeha. Kot je znano, naj bi bil Jure usodnega dne s prijatelji v enem izmed lokalov v Bršljinu, a se je pozneje od njih ločil in odšel do bližnjega obrata s hitro prehrano. Na bankomatu naj bi še dvignil 20 evrov, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. Na parkirišču pred objektom je ostal le njegov avto Renault Clio.

Brezciljno iskanje pa se je predvčerajšnjim zaključilo. Kot smo izvedeli, so v Bereči vasi v zapuščenem vodnjaku našli truplo. Ker je bilo truplo v vodnjaku že dalj časa, identitete pokojnega ni bilo mogoče takoj ugotoviti, zato na policiji več informacij niso dali, saj še čakajo na rezultate identifikacije, a po naših neuradnih in zanesljivih informacijah so našli prav truplo 21-letnega Jureta.

V času iskanja in negotovosti so se spletle številne zgodbe o mogočih scenarijih, zakaj naj bi Jure izginil. Med drugim so ga povezovali s preprodajo drog, v kar naj bi ga silili Romi. Ker naj bi želel prepovedano početje prenehati, naj bi se mu zgodilo najhujše. Večina je skrivnostno izginotje povezovala tudi z njegovim dekletom Zorico, ki je v tistem času prebivalo v romskem naselju Žabjak. Imela naj bi težave z drogami, Juretu pa naj bi dolgovala tisoč evrov, ki naj bi jih, tako pravijo govorice, mladenič usodno noč poskušal izterjati. V dogajanje naj bi se vpletli Romi, kar naj bi se za Jureta tragično končalo. A kot nam je neuradno uspelo izvedeti, naj bi bila vsa ugibanja o vpletenosti Romov neresnična in izmišljena.

Že prijeli domnevnega morilca?

Po neuradnih informacijah naj bi policisti že prijeli domnevnega morilca, ki naj bi prihajal iz Jugorja, pišejo Slovenske novice, i dodajajo odgovor tiskovne predstavnice Alenke Drenik: »Lahko potrdimo, da je bilo sinoči v okolici Bereče vasi najdeno truplo. Identiteta še ni ugotovljena. Kriminalisti in policisti nadaljujejo preiskavo in še ugotavljajo okoliščine. Podrobnosti zaradi interesa preiskave ne moremo pojasnjevati.«