Slovenija

Romunska nevarnost na slovenskih cestah

B.G.
4. 5. 2014, 16.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Marsikdo se je že srečal s čudaškimi tranzitnimi vozniki iz vzhodne Evrope, ki so si prilastili slovenske avtoceste.

Video prikazuje teden dni star dogodek na avtocesti pri Krtini, ko je slovenski voznik med prehitevanjem na avtocesti od zadaj na zadek dobil Passata romunske registracije s hitrostjo okoli 180 km/h ali celo več. Romunski voznik se je zalepil na zadek tako blizu, da praktično ni bilo več videti avtomobila. S šibkejšim avtomobilom Fiat Panda se je slovenski voznik, ki je vozil po predpisih in omejitvah, po nekaj sekundah uspel umakniti na desni pas. Romunski voznik je svojo frustracijo, da mu drugi ne izginjajo izpred nosu, ko drvi z nevarno hitrostjo proti Balkanu, pokazal na zelo nevaren način, namerno skušal trčiti v slovenskega voznika in ga skorajda zrinil na odstavni pas in potem še ostro zavrl pred njim.

Voznik Fiata Pande je takoj obvestil policjo, podal opis vozila in registrsko tablico, policija pa seveda ni reagirala, se pa je romunski voznik skril nekaj kilometrov naprej pred prvim trojanskim predorom ob hišico za vzdrževalce in dvignil prtljažnik, da se ne bi videla registrska tablica.

To ni osamljen dogodek, poznamo še nekaj podobnih primerov, kaj pa stori slovenska policija, ki na avtocesto ne pošlje patrulje, čeprav bi se lahko dogodek končal precej bolj tragično, je pa že druga plat zgodbe.