Slovenija

Paket je stal evro, starejša gospa plačala 50

M. R.
28. 4. 2014, 18.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Top flopi tedna ali svetovni podvigi: deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10

Neznani storilec je vlomil v servisno delavnico vozil v Slovenski Bistrici in ukradel 60 letnih pnevmatik različnih dimenzij in znamk. Lastnik je oškodovan za okoli 10.000 evrov.

9

Iz poslovnih prostorov v Tomačevem v Ljubljani so nepridipravi odtujili za več tisoč evrov motornih žag.

8

Vandali so poškodovali spominsko obeležje za bojno akcijo Rožnik, ki stoji ob sprehajalni poti tik pod vrhom Šišenskega hriba v Ljubljani. Z obeležja je bila nasilno odstranjena plošča, samo obeležje pa so poskušali izruvati iz betonskega postavka.

7

V Zadobrovi so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Lastnik pogreša žar, dve plinski jeklenki in vrtno kosilnico. Škode je za nekaj sto evrov.

6

Z njive pri Ankaranu so tatovi kmetu neznano kam odpeljali priklopnik za traktor, vreden slabega tisočaka.

5

Na Glavnem trgu v Novem mestu so policisti obravnavali 59-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je pri premiku vzvratno trčil v drug avtomobil in peš zapustil prizorišče prometne nesreče. Policisti so možakarja izsledili v bližnjem lokalu in mu zaradi očitnih znakov opitosti odredili alkotest, ki je nameril 1,43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Pijančku je bil odrejen tudi strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so ugotovili še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli. Za omenjene kršitve je predvidena globa 2820 evrov in 18 kazenskih točk.

4

Neznani storilec je na Trubarjevi ulici v Celju vlomil v trgovino in odnesel za 500 evrov mesnih izdelkov.

3

Neznani storilec je v okolici Kobarida vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša bakreni pokrov kotla za žganjekuho, 40-litrski bakreni lonec za kuhanje, starejše električno gradbeno dvigalo, nekaj drobiža in škatlico cigaret. Škode je za okoli 450 evrov.

2

V bližini jeseniške železniške postaje so policisti obravnavali 16-letna domačina. Mulca sta vzela pot pod noge, ko sta videla, da se jima približuje patrulja, a so ju policisti s hitro intervencijo prijeli, z zbiranjem obvestil pa ugotovili, da sta med vlaki skrivala zaboje piva, domnevno odtujene iz skladišča bližnje prodajalne. O sumu kaznivega dejanja so policisti obvestili starše mladoletnikov, tožilstvo in preiskovalno sodnico.

1

Pri starejši občanki z območja Trebnjega se je oglasila neznanka, ki je prodajala temperaturno občutljive obliže. Starka je »potujoči trgovki« za dva paketa plačala 100 evrov, pozneje pa je bilo ugotovljeno, da je bila na zavoju prekrita dejanska cena, in sicer en evro za paket.