Slovenija

Nategnili 3000 Slovencev!

Žiga Kariž
11. 4. 2014, 09.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Slovenci so novico o prihodu pohištvenega giganta Ikea sprejeli z navdušenjem, ki pa so ga nekateri izkoristili za prevaro.

Facebook

»Ikea uradne strani na družbenih omrežjih ustvari tik pred odprtjem posameznega centra. Omenjena stran ni v nikakršni povezavi z našim podjetjem.« Igor Štefanac, Ikea

Na socialnem omrežju Facebook se je včeraj pojavila stran, ki naj bi reklamirala prihod pohištvenega giganta v Slovenijo. Med tiste, ki bi omenjeno stran všečkali, naj bi razdelili kar 1000 bonov za 100 evrov nakupov v novi trgovini. Darila so Slovencem očitno všeč, saj je objava v izredno kratkem času nabrala okoli 1500 delitev, sama stran pa več kot 3000 všečkov.

A na predstavništvu podjetja Ikea v Ljubljani o omenjeni strani ne vedo nič. Kot so nam povedali, se sami z marketingom ne ukvarjajo, in so nas napotili na njihovo centralo v Beogradu. Od tam nam je Igor Štefanac, odgovoren za stike z javnostmi, sporočil, da je stran lažna in da nima nobene zveze z njihovo korporacijo. Poudaril je, da njihovo podjetje nikoli ne obljublja denarnih nagrad in da uradne strani na družabnih omrežjih odpirajo tik pred odprtjem trgovskih centrov. Tako je lažna tudi objava na omenjeni strani Facebooka, da naj bi Ikea v Ljubljani zaposlila 300 ljudi.

Pred prevaro svari tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

O lažni strani so že obvestili upravo korporacije, ki bo urgirala pri Facebooku, in lahko pričakujemo, da bo stran v kratkem umaknjena s spleta. Kot je še povedal Štefanac, so take prevare pogoste in jih pripisujejo navdušenju nad dejstvom, da naj bi Ikea odprla podružnico v Sloveniji. Neuradna stran podpornikov Ikee v Sloveniji ima več kot 30.000 članov.