Slovenija

Temnolasi angel varuh Virantu v bran pred KPK

Simon Rosc
5. 4. 2014, 18.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Virantova Državljanska lista je poslovno povezana z ženo nekdanjega podpredsednika KPK Roka Praprotnika, Alenko Vidic. Je Alenka branila Viranta pred preiskavami KPK?

Mediaspeed

Na Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) naj bi po navedbah poslanca Ivana Vogrina prišlo izjemno veliko pisem in obremenilnih dokazov o nepravilnem delovanju notranjega ministra Gregorja Viranta, medtem ko je včeraj v državnem zboru potekala vroča razprava o njegovi interpelaciji. Nekaj konkretnih dokazov naj bi Vogrin, tako zatrjuje, na KPK poslal tudi sam, a iz neznanih razlogov do preiskave naj ne bi nikoli prišlo.

Obrambni ščit pred preiskavami KPK naj bi Virantu v bran postavila nekdanja znana televizijka in sedanja partnerica v podjetju Propiar, d. o. o., Alenka Vidic.

Ivan Vogrin: »Ni čudno, da KPK ni preiskovala Viranta, saj je imela partnerica Roka Praprotnika, Alenka Vidic, z DL sklenjeno svetovalno pogodbo.«

Lepa Alenka je v zasebnem življenju partnerica nekdanjega člana senata KPK, Roka Praprotnika, ki ga zadnje dni javnost ne pusti pri miru zaradi zaposlitve na Novi Ljubljanski banki. V poslovnem življenju pa Vidičeva zelo močno in tesno, preko podjetja Propiar, kjer nastopa kot partnerica podjetja, sodeluje z Virantovo stranko Državljanska lista. In poslovno sodelovanje Vidičeve z DL naj bi bil tudi razlog, iz katerega naj bi po Vogrinovih navedbah KPK Viranta pustila pri miru in je njegova dejanja začela preverjati šele po pritisku oziroma po tem, ko so mediji razgalili Virantova domnevno sporna ravnanja. 

KPK naj ne bi reagirala na Vogrinova opozorila.

Ali so bile res poslovne povezave tiste, ki so usmerjale preiskave zoper Viranta, smo preverili pri podjetju Propiar in Alenki Vidic, a so očitno presodili, da je molk najboljša obramba in tako do danes niso odgovorili za zastavljena vprašanja. So pa nam včeraj pozno zvečer odgovorili z Državljanske liste in potrdili sodelovanje s podjetjem partnerice Roka Praprotnika - takole so zapisali: "Poslanska skupina DL je sklenila pogodbo z agencijo Propiar d.o.o. Poslanska skupina DL je v konkurenci treh ponudb izbrala agencijo Propiar d.o.o., ki je bila od vseh najugodnejša in najustreznejša glede njenih zahtev in kriterijev."