Črna kronika

Tragedija v Ljutomeru: Skrivnostna smrt 40-letnega delavca

Gabrijel Toplak, STA
5. 4. 2014, 16.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Iz podjetja SGP Pomgrad sporočajo, da na dan tragedije dela v območju osemmetrskega varovalnega pasu niso bila niti predvidena niti odrejena.

STA

Potem ko je v četrtek dopoldne, kot smo poročali, tovorni vlak na Jeruzalemski cesti v Ljutomeru, v bližini prehoda čez železniško progo, povozil 40-letnega delavca podjetja SGP Pomgrad, ki je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče, cesta Ljutomer–Ormož pa je bila za ves promet zaprta, so se odzvali tudi v podjetju umrlega delavca.

V podjetju svojcem in vsem bližnjim izrekajo sožalje.

V podjetju SGP Pomgrad so potrdili, da gre za njihovega sodelavca, po doslej znanih podatkih, dodajajo v podjetju, pa se je delavec v trenutku nesreče nahajal ob železniških tirih, četudi tega dne dela znotraj območja osemmetrskega varovalnega pasu niso bila predvidena, prav tako ne odrejena. Zato jim tudi ni znano, zakaj se je delavec v tistem trenutku tam nahajal, saj je varovalni pas jasno razmejen. Pojasnili so še, da so dela znotraj varovalnega pasu podrejena posebnemu varnostnemu režimu, pri katerem sodeluje čuvajska služba Slovenskih železnic, sicer pa so morali vsi izvajalci pred začetkom del opraviti posebno izobraževanje o načinu dela in varnostnem režimu znotraj varovalnega pasu, ki so ga organizirale Slovenske železnice. Tega in drugih izobraževanj s področja varstva pri delu je bil po njihovih zagotovilih deležen tudi tragično preminuli delavec.

V podjetju, ki ima tudi v skupini lastniško povezanih še osem manjših podjetij, so za enega od pomurskih spletnih medijev poudarili, da so vsi v skupini SGP Pomgrad pretreseni, ker je med opravljanjem dela tragično preminil njihov dolgoletni sodelavec, ki je bil zaposlen v družbi SGP Pomgrad - Gradnje. Ob tragični in nenadomestljivi izgubi pa njegovim svojcem in bližnjim izrekajo globoko sožalje. Policisti, ki so o dogodku obvestili preiskovalnega sodnika, ta je v prisotnosti državnega tožilca opravil ogled kraja, pa o dogodku še zbirajo obvestila.