Slovenija

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

STA
4. 4. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometnih nesreč na pomurski avtocesti med pokritim vkopom Močna in priključkom Lenart proti Murski Soboti oviran promet, na primorski avtocesti med razcepom Nanos in priključkom Senožeče proti Kopru pa je zaprt vozni pas.

Promet je povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča. Zgoščen promet je na štajerski avtocesti od Domžal proti Ljubljani ter na cestah od Medvod in Škofljice proti Ljubljani.

Zaradi okvare tovornega vozila je na štajerski avtocesti med priključkoma Celje-center in Celje-zahod proti Ljubljani oviran promet.

Zaradi del je zaprta polovica gorenjske avtoceste med cestninsko postajo Torovo in počivališčem Voklo proti Karavankam. Promet poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste. Zaprt je tudi priključek Brnik/letališče v obe smeri, obvoz do letališča je preko priključka Kranj - vzhod.

Pred priključkom Koper - Center je zaradi del zaprta polovica hitre ceste proti Izoli. Na tem odseku je v celoti zaprt tudi priključek Koper - center od Bertokov proti Izoli. Promet poteka po drugi polovici hitre ceste dvosmerno.

Na primorski avtocesti med počivališčem Ravbarkomanda in priključkom Postojna proti Kopru promet poteka po dveh zoženih pasovih.

V predoru Karavanke je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno. Popolnih nočnih zapor do nadaljnjega ne bo.

Ta vikend bo popolna zapora polovice dolenjske avtoceste med razcepom Malence in priključkom Šmarje Sap proti Obrežju. Zapora bo v nočnem času s petka na soboto med 21. in 7. uro, s sobote na nedeljo med 20. in 7. uro ter iz nedelje na ponedeljek med 20. in 5. uro. Obvoz bo urejen po glavni cesti preko Lavrice in Škofljice do uvoza priključka Šmarje Sap.

Polovica štajerske avtoceste bo zaprta med priključkoma Vransko in Trojane v smeri Ljubljane od 20. ure do ponedeljka do 5. ure zjutraj. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Štajerska avtocesta bo zaprta v nedeljo predvidoma med 6. in 16. uro med priključkoma Celje - center in Slovenske Konjice v obe smeri. Promet bo preusmerjen na regionalno cesto Celje - Vojnik - Slovenske Konjice - Tepanje. V obe smeri bosta zaprta tudi priključka Dramlje in Celje - vzhod.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si