Slovenija

Na območju Planinskega polja se začenja faza izsuševanja in odmikanja protipoplavnih vreč

STA
19. 3. 2014, 13.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V zadnjih treh tednih je voda na Planinskem polju upadla za dobra dva in pol metra, še vedno pa je v Planini poplavljenih pet objektov. Kot je za STA povedal predstojnik za odnose z mediji na Občini Postojna Milan Štulc, se zdaj začenja faza izsuševanja in odmikanja protipoplavnih vreč. Na Planinsko polje je v torek prišlo 38 izsuševalcev.

STA

Gladina Planinskega polja se spušča po centimetrih, tudi po 20 na dan, je pojasnil Štulc in dodal, da so začeli tudi z umikanjem vreč, ki so bile postavljene kot protipoplavna zaščita.

Pesek iz vreč bo občina predala krajevni skupnosti v namene sanacije objektov, nekatere vreče pa bodo do nadaljnjega ostale na najbolj kritičnih mestih, "če bi se v naslednjih dneh ponovilo deževje in bi voda narasla, so kritične mere", je še dejal Štulc.

Elektro Primorska si prizadeva, da bi v Planini do konca prihodnjega tedna vzpostavili električno omrežje. Območje je namreč edino, ki je še na agregatih. Štulc je pojasnil, da je danes v uporabi še 10 večjih agregatov, katere vzdržuje občina.

Agencija RS za okolje prve padavine napoveduje za nedeljo zvečer. Padavine se bodo od zahoda krepile in v noči na ponedeljek zajele večji del države. V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. V sredo bo tudi še občasno deževalo, od prihodnjega četrtka naprej pa bo suho.