Slovenija

Čez mejo želel s ponarejenimi dokumenti

U.K.
18. 3. 2014, 13.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Dne 17. 3. 2014, okoli 14.15, je 31-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Lovrenca na Dravskem polju, na parkirnem prostoru večjega trgovskega centra v Slovenski Bistrici, trčil v drugo parkirano vozilo. Srbski državljan, pa je želel prestopiti mejo s ponarejenimi dokumenti.

Arhiv Svet24

Policisti so ugotovili, da je temu botroval alkohol, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,58 mg/l alkohola. Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so ga pridržali do streznitve.

 

Dne 16. 3. 2014, okoli 3. ure, je 38-letni srbski državljan, na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje poskušal izstopiti iz naše države s ponarejenimi dokumenti. Policisti so ugotovili, da je poskušal mejo prestopiti s ponarejenim slovenskim potnim listom, ponarejeno slovensko osebno izkaznico ter s ponarejenim slovenskim vozniškim dovoljenjem. Zaradi tega so ga pridržali ter ovadili pri pristojnem tožilstvu. Po končanem postopku so ga policisti predali avstrijskim kolegom, saj je tujec k nam pripotoval iz Republike Avstrije. Voznika, ki je osumljenca prevažal, prav tako srbskega državljana, pa so policisti oglobili zaradi pomoči pri nedovoljenem vstopu v našo državo.