Slovenija

Prepir sredi Tolmina - kaj se dogaja na Primorskem?

S.R.
18. 3. 2014, 12.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V občini Tolmin je prišlo do hudih sporov, ki jih raziskuje naš novinar. Turistične ponudnike v občini Tolmin je na okope spravila nedavna izbira direktorja javnega zavoda Lokalne turistične organizacije Sotočje. Če ravno turizem v teh krajih cveti, se prepiri vrstijo eden za drugim.

Pokrov vrelemu loncu je odneslo zaradi glasovanja večine svetnikov zavoda za novega direktorja in ne dosedanjega, kar ni bilo ravno v skladu s pričakovanji občinskega sveta. Dosedanji direktor Janko Humar naj bi se po mnenju šestih svetnikov zavoda izpel, zato so izbrali drugega, ki je imel po njihovem prepričanju boljši in svež program. S tema pa so pošteno razkurili drugi del svetnikov, ki so ukrepali po svoje. Začele so padati glave »nepravih« svetnikov in dokazovanja, zakaj novi direktor ne zasluži imenovanja.

Lahko bi rekli, da gre za tipično slovensko zgodbo, ki ima dve različni prepričanji in seveda dve popolnoma nasprotujoči si zgodbi. Slednji raziskuje naš novinar in ju lahko preberete v jutrišnji izdaji časnika Svet24.