Slovenija

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

STA/U.K.
4. 3. 2014, 07.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je promet zgoščen na avtocestah iz Domžal in Grosupljega proti Ljubljani, na severni ljubljanski severni obvoznici med Kosezami in Bežigradom ter na cesti Škofljica - Ljubljana.

Thinkstock

Zaradi burje je na regionalni cesti Ajdovščina - Podnanos prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Zaradi živali na cestišču je na pomurski avtocesti med cestninsko postajo Dragotinci in Vučjo vasjo proti Murski Soboti oviran promet.

V predoru Karavanke je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno. Popolne zapore so v nočnem času med 23. in 4:30, razen z nedelje na ponedeljek.

Do srede bodo zaradi pustnih prireditev zaprte številne ceste in trgi po Sloveniji. Danes bodo zaprte:
- med 15. in 17. uro Partizanska ulica v Slovenski Bistrici,
- med 15. in 16. uro Ljubljanska cesta v Račah,
- med 15.30 in 16.30 Titova cesta v Postojni.

Zaradi del je v Pivki na Snežniški cesti zaprta cesta Pivka - Ilirska Bistrica čez Knežak. Obvoz za osebna vozila je po lokalnih cestah, za tovorna vozila pa po glavni cesti Pivka - Ribnica - Ilirska Bistrica.

Zaradi poplavljenih cestišč so zaprte ceste: Rakov Škocjan - Unec, Unec - Planina in Planina - Laze. Zaprte so tudi nekatere ceste na poplavnih območjih.

Ob avtocestah popravljajo poškodovane varovalne ograje. Občasno je oviran promet na odstavnih pasovih. Še vedno pa je povečana nevarnost živali na cesti.