Slovenija

Pijančka »igrala« policista

M. R.
3. 3. 2014, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

SVETOVNI PODVIGI Deset pogosto spregledanih, premetenih in neumnih, morda na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10.

V eni od novogoriških igralnic so varnostniki prijeli Postojnčana, stara 37 in 53 let, ki sta v ruleto zvrtala luknjico, skozi njo pa potisnila žico, s katero sta ustavljala žogico in s tem prirejala mesto, kje se bo ustavila. Sledi kazenska ovadba zaradi velike tatvine.

9.

V Murski Soboti so policisti zasegli bankovca v vrednosti 100 evrov, za katera sumijo, da sta ponarejena.

8.

Iz skladišča podjetja v Novem mestu so tatovi ukradli tri gasilne aparate in štiri neonske luči. Škode je za okoli 800 evrov.

7.

Ljubljanski policisti so obravnavali tatvino bronastega doprsnega kipa slovenskega pesnika, prevajalca in narodnega heroja Karla Destovnika - Kajuha v Jakičevi ulici v Ljubljani. Neznanci so kip odlomili s podstavka in z njim izginili v neznano.

6.

Iz zidanice na območju Šentjerneja so neznanci odtujili jedilni pribor in kuhinjsko posodo. Lastnik je oškodovan za okoli 500 evrov.

5.

V Izoli so policisti obravnavali 45-letnega moškega iz Medvod, ki je iz marine krenil z osebnim avtomobilom, na strehi pa je imel montirano rotacijsko luč za izredne prevoze. Policisti so ga izsledili in ustavili ter ugotovili, da je vozil pijan. Alkotest mu je nameril 1,21 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in odredili pridržanje. Sledi še obdolžilni predlog.

4.

V stanovanjski hiši v Šempetru so tatovi iz hladilnika ukradli pršut in slanino.

3.

Na mejnem prehodu Dobova so policisti med opravljanjem kontrole na tovornem vlaku naleteli na dva državljana Pakistana, skrita med jeklenimi koluti. Tujcema so odvzeli prostost in ju po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

2.

Pomurski policisti so v Ljutomeru obravnavali tatvino osmih panjev s čebelami.

1.

V Postojni so policisti obravnavali pijančka, ki sta hodila po cesti in ustavljala vozila. Ker navodil policistov, da se umirita in umakneta na pločnik, nista upoštevala, so ju pridržali in oglobili s plačilnim nalogom.