Slovenija

Na Koroškem brez elektrike 1100 odjemalcev

STA/MR
31. 1. 2014, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zaradi dežja, ki od zgodnjih jutranjih ur obtežuje zasnežena drevesa in jih podira, je na Koroškem precej težav pri oskrbi z elektriko ter pri pluženju in posipavanju cest. Trenutno je brez napajanja več kot 1100 odjemalcev električne energije Elektra Celje od Raven na Koroškem do Vuzenice.

Arhiv Svet24

Težave povzroča ledeni dež

Kot so sporočili iz Elektra Celje, vremenske razmere, predvsem ledeni dež, ki še pada, povzročajo napake na daljnovodih. Trenutno je brez napajanja skupaj 1108 odjemalcev, najhuje pa je na območju občin Ravne na Koroškem in Vuzenica. Pri odpravi okvar sodelujejo vse razpoložljive ekipe na koroškem območju.

Kot navajajo na Elektru Celje, je kljub prizadevanju, da se okvare čim prej odpravijo, velika verjetnost, da vseh tekom dneva ne bodo uspeli odpraviti, saj je to odvisno od vremena in prihajajočih dogodkov. Velike težave pri odpravljanju in reševanju okvar povzroča ledeni dež, ki še vedno ni ponehal.

Podrta drevesa ovirajo promet

Ves dan imajo težave tudi zimske službe. Dež, ki je sledil četrtkovemu sneženju, je zelo obtežil drevesa, ki tako padajo tudi po cestiščih in ovirajo promet in pluženje ter posipavanje cest. Po podatkih vodje vzdrževalne baze podjetja Voc Celje v Otiškem Vrhu Aleksandra Celana so danes po Koroškem morale intervencije službe kar v okoli 40 primerih odstranjevati veje in drevesa s cestišč, da so tako omogočili prevoznost cest.