Slovenija

Prijeli tri vlomilce z Vrhnike, enega še iščejo

STA / J. P.
31. 1. 2014, 14.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ljubljanske policiste so v četrtek malo po drugi uri zjutraj obvestili o vlomu v eno izmed trgovin na območju Vrhnike. Tri vlomilce, 18, 20 in 23-letnika, jim je uspelo prijeti šele potem, ko so ti najprej pobegnili z avtomobilom, nato pa se pri razcepu Kozarje razbežali. Enega od osumljenih policisti še vedno iščejo.

Thinkstock

Kot so sporočili iz Policijske uprave (PU) Ljubljana, so vlomilce pri kaznivem dejanju zalotili občani, prav tako jih je pri pobegu s kraja dogodka opazil varnostnik ene izmed varnostnih služb. Policisti so nato na podlagi opisa avtomobil opazili na Brezovici in sicer pri vožnji v smeri Ljubljane. Čeprav so vozilo večkrat skušali ustaviti, je voznik z vožnjo nadaljeval v smeri avtoceste in nato po avtocesti proti razcepu Kozarje, kjer je zmanjšal hitrost in vozilo ustavil.

Med preiskavo vozila, ki so jo opravili na podlagi odredbe sodišča, so policisti zasegli ukradene predmete, materialna škoda je znašala okoli 6300 evrov.

Med preiskavo vozila, ki so jo opravili na podlagi odredbe sodišča, so policisti zasegli ukradene predmete, materialna škoda je znašala okoli 6300 evrov. Zoper osumljene bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine, so še sporočili iz PU Ljubljana.

Voznik in sopotniki so pričeli bežati. Policisti so takoj ujeli 20 in 23-letnega osumljenca in jima odvzeli prostost, danes pa so odvzeli prostost še 18-letnemu Ljubljančanu, medtem ko enega od osumljencev še iščejo.