Slovenija

Danes bo pretežno oblačno, ponekod občasno sneg

STA/mv
26. 1. 2014, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg. Popoldne se bo predvsem na zahodu nekoliko zjasnilo. Ponekod na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Jutri bo pretežno oblačno, zjutraj ponekod delno jasno. Zvečer in v noči na torek bo predvsem v zahodni polovici države lahko občasno rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Količina padavin bo neznatna. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -3, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -3 do 3, na Primorskem do okoli 7 stopinj Celzija. Napoved za sosednje pokrajine: Danes dopoldne bo prevladovalo oblačno vreme, ponekod bodo občasno možne manjše padavine. Popoldne se bo oblačnost od zahoda trgala.

Jutri bo ponekod jutro deloma jasno, večino dneva pa bo prevladovalo oblačno vreme. Zvečer se bodo v sosednjih krajih Italije pojavljale rahle padavine. Vremenska slika: Iznad jugozahoda se je nad Alpe razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki je tudi nad vzhodno in nad večino severne Evrope. Čez srednjo Evropo se pomika vremenska fronta, ki bo nekoliko vplivala tudi na vreme pri nas. Od severa doteka k nam razmeroma hladen in vlažen zrak.

Obeti: V torek bo pretežno oblačno in večinoma suho, le na Primorskem bo občasno manj oblačnosti. Tam bo pihala šibka burja.

Tudi v sredo bo prevladovalo oblačno vreme. Zvečer bo od zahoda začelo rahlo snežiti, po nižinah Primorske pa rahlo deževati.