Slovenija

Poslovne priložnosti lahko iščete tudi v zahodni Afriki

STA/M.J.
15. 1. 2014, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Agencija Spirit februarja pripravlja obisk mednarodnega poslovnega foruma Africallia, ki bo potekal v Burkini Faso. Forum je namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, Spirit pa bo za slovenska podjetja, ki bodo v delegaciji, pripravil več individualnih srečanj. Spirit prijave za udeležbo sprejema do petka.

Thinkstock

Kot so sporočili z Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit), bo forum Africallia potekal od 26. do 28. februarja.

Forum je namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge ali iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Zahodni Afriki, državah Zahodnoafriške ekonomske in monetarne unije (UEMOA).

Skupnost držav UEMOA, v katero so vključene države Benin, Burkina Faso, Slonokoščena obala, Gvineja Bisao, Mali, Niger, Senegal in Togo, predstavlja 88-milijonski trg ter se razprostira na 3,5 milijona kvadratnih metrov površine.

Podjetjem, ki se bodo prijavila za sodelovanje v delegaciji, se z udeležbo na forumu ponuja priložnost, da v kratkem času pridobijo kakovostne poslovne pogovore in kontakte. Organizirana bodo tudi srečanja, ki bodo namenjena neformalnemu mreženju med podjetji.

Gospodarska delegacija bo organizirana v primeru zadostnega interesa, so še sporočili s Spirita.