Slovenija

SDS ne upa komentirati Janševih najnovejših težav

Simon Rosc
28. 12. 2013, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Predsedniku SDS Janezu Janši je NPU spet stopil na prste, tokrat z ovadbo zaradi domnevno spornih nepremičninskih poslov, povezanih z zemljiščem v Trenti. Njegovi strankarski kolegi se komentarju na to izogibajo!

Reuters

Tožilstvo bo najverjetneje zaradi suma, da si je predsednik SDS pridobil premoženjsko korist, zahtevalo sodno preiskavo, tudi zoper dva nekdanja direktorja gradbenih podjetij. Policija je na tožilstvo poslala ovadbo zoper Janeza Janšo, razlog zanjo pa so domnevno sporni nepremičninski posli Janše in podjetja Imos iz leta 2005. V te naj bi bili vpleteni predsednik SDS, nekdanji direktor Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar. Po navedbah virov naj bi bili vsi trije akterji osumljeni kaznivih dejanj, v katerih pa naj bi bilo oškodovano podjetje Imos.

 

Kaj na to pravi SDS preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!

Policija je na tožilstvo poslala ovadbo zoper Janeza Janšo, razlog zanjo pa so domnevno sporni nepremičninski posli Janše in podjetja Imos iz leta 2005. V te naj bi bili vpleteni predsednik SDS, nekdanji direktor Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar. Po navedbah virov naj bi bili vsi trije akterji osumljeni kaznivih dejanj, v katerih pa naj bi bilo oškodovano podjetje Imos.