Slovenija

Na ljubljanski železniški postaji si je poskušal prerezati vrat

STA/M.J.
27. 12. 2013, 12.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policisti so v preiskavi incidenta na ljubljanski železniški postaji v katerem je s prerezanim vratom obležal 18-letni mladostnik, ugotovili, da naj bi šlo za poskus samomora, pri katerem je 18-letniku pomagal enako star prijatelj, so za STA potrdili na PU Ljubljana. Mladenič, ki je prijatelju prerezal vrat, je po navedbah policije že v priporu.

Črt Kaker

Več informacij na ljubljanski policijski upravi niso posredovali, je pa današnji Dnevnik poročal, da sta se oba mladeniča tistega dne z domačega Štajerskega pobegnila v Ljubljano prav z namenom, da si vzameta življenje.

Kot navaja časnik, sta v prestolnici najprej nameravala skočiti z ene izmed stolpnic, vendar sta si premislila, saj nista našla primernega kraja. Nato naj bi si mladeniča kupila nož in se odločila, da si prvi sodi na ljubljanski železniški postaji, drugi pa se odpelje v Celje in si življenje vzame na tamkajšnji železniški postaji.

Prvi najstnik si je s pomočjo prijatelja v Ljubljani zadal hude rane, vendar je bila pomoč iz bližnjega kliničnega centra dovolj hitra, da so mladeniča ohranili pri življenju. Njegov prijatelj se je medtem odpeljal v Celje, kjer pa so ga policisti na železniški postaji pravočasno prestregli in preprečili najhujše.

Slednjega so policisti takoj po kratkem zaslišanju predali zdravstvenemu osebju. Preiskava pa je po navedbah Dnevnika trajala dlje, končala pa se je z ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja napeljevanja k samomoru in pomoči pri samomoru.