Slovenija

Natalija Verboten zahteva več kot 250.000 evrov!

LŽ, Lady
27. 12. 2013, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zaradi domnevne kraje avtorskih pravic pevka in televizijska voditeljica Natalija Verboten in njen mož Dejan Bojič tožita javni zavod RTV Slovenija za več kot 250.000 evrov!

Natalijo Verboten bo na sodišču zastopal Franci Matoz.

Tožnika, uradno je to sicer njuno podjetje Bumerang, d. o. o., sta namreč prepričana, da je narodno-zabavna oddaja Slovenski pozdrav, ki jo na Televiziji Slovenija od septembra vrtijo ob petkih zvečer in jo vodi Blaž Švab, bolj znan kot član skupine Modrijani, izpeljana po njuni zamisli.

Natalija in Bojan sta se, potem ko je že bilo jasno, da se oddaji Na zdravje in Boštjanu Romihu izteka pogodba s TVS, na začetku leta 2013 prijavila na javno povabilo za oblikovanje nove narodno-zabavne oddaje na nacionalni televiziji. Naslov njunega projekta je bil Hit Parada. Razpis menda ni bil uspešen, kljub temu pa so jeseni na TVS začeli predvajati Slovenski pozdrav.

Ali je oddaja res kopija Hit Parade in so tako kršene avtorske pravice, bo moralo odločiti sodišče. Da mislita nadvse resno, pa sta Natalija in Dejan pokazala že odvetnikom, ki sta mu zaupala primer. Na sodišču ju ne bo zastopal nihče drug kot slavni Franci Matoz.