Slovenija

Kaj menite o novih vinjetah?

3. 12. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Od zdaj je možno kupiti samo vinjete z letnico 2014, ki so tokrat vijolične barve. Ste že kupili novo ali se boste vozili s staro do konca januarja? Kako vam je všeč vijolična barva vinjet in kako nove, bolj zasoljene cene?

ULICA

Bojana,43:

Meni je čisto vseeno, kakšne barve so vinjete, bolj mi to ne gre skupaj, da so se podražile. Z možem se veliko voziva v Avstrijo in tudi tam kdaj podražijo vinjete. Pa ne za 15, ampak za par evrov. To je občutna razlika!

Iztok, 46:

Razmišljam še, če bom sploh kupil letno vinjeto. Kolikor sem se letos vozil po avtocesti, ne vem, če se mi izplača. Bo treba malo izračunati, potem bomo pa videli, če se izplača.

Marko, 28:

Vozil se bom do konca s tole, ki jo imam zdaj. Sej teh 110 evrov tudi ni tako majhen finančni zalogaj, zato bom to vinjeto izkoristil do konca. Drugače pa – vijolična barva mi je popolnoma zgrešena, če mene vprašate.

Petra, 35:

Jaz se že dve leti vozim brez vinjete, zato ker je enostavno ne potrebujem na svojem avtu. Do službe imam dokaj blizu in ni avtocest. Doma pa imamo dva avtomobila in samo za enega kupimo vinjeto. Tudi letos bomo tako naredili.

Facebook

Drago:

Toliko ko plačamo cestnine bi lahko imeli kot nemci,tujci plačajo domači ne.Pa itak ta denar ne gre za ceste,sicer bi morale biti veliko boljše.

Jožica:

Komur razlika med prejšnjo ceno in sedanjo, to je 15 evrov, (strošek enkrat na 14 mesecev!) predstavlja tolikšen finančni problem, bi moral močno razmisliti, ali si lahko privošči vožnjo z avtomobilom.