Slovenija

Hude poplave po Sloveniji!

SPIN, KŠ
5. 11. 2013, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na spletni strani uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se kar nizajo obvestila o poplavah po celi državi. Med najbolj prizadetimi je Goriška regija.

RENČE-VOGRSKO Poplavljena cesta med Šempetrom in Prvačino.

JESENICE Gasilci GARS Jesenice so šli izčrpat vodo iz jaška dvigala v novo tržico na cesto Franceta Prešerna na Jesenicah.

NOVA GORICA Poplavljena cesta med Preserjami in Batujami.

LOG-DRAGOMER Ob 8.12 so na Cesti 8. maja na Logu, občina Log-Dragomer, gasilci PGD Log pri Brezovici izčrpali pol kubičnega metra meteorne vode iz kleti stanovanjske hiše.

AJDOVŠČINA Ob 6.20 je v Budanjah, občina Ajdovščina, zaradi obilnih padavin meteorna voda zalila kletne prostore objekta. Gasilci iz GRC Ajdovščina so iz kleti izčrpali okoli 25 kubičnih metrov vode. Ob 4.25 je v naselju Dolga Poljana v občini Ajdovščina meteorna voda zalila kletne prostore in garažo stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, ki so vodo izčrpali. Ob 3.11 je v naselju Gaberje v občini Ajdovščina meteorna voda zalila kletne prostore in garažo stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, ki so vodo izčrpali.