Slovenija

Mengeš v akcijo zbiranja sredstev

Črt Kaker
30. 10. 2013, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Župan Mengša je po včerajšnjem požaru, ki je uničil dve stanovanji, napovedal zbiranje sredstev za obnovo ostrešja. Tri družine iz starejšega večstanovanjskega, dvonadstropnega bloka na Grajski ulici v Mengšu, ki jim je požar v ponedeljek dopoldne uničil stanovanja in jim vzel tako rekoč vse, so noč po požaru preživele v enem izmed prostih stanovanj v bloku.

Ogenj je ostrešje stavbe, v kateri je deset stanovanj, zajel v ponedeljek malo pred 9. uro, ko je bila večina stanovalcev v službi, tisti, ki so bili doma, pa so lahko le nemo opazovali, kako jim ognjeni zublji uničujejo stanovanje. Kot je dejal mengeški župan Franc Jerič, je požar v celoti uničil eno stanovanje, dve pa delno.

Eno stanovanje je ogenj povsem uničil, dve pa delno.

Zgodba postane še bolj žalostna ob dejstvu, sta družini, ki sta ostali brez stanovanja, živeli z minimalno plačo, tako da sta se zdaj znašli na robu preživetja. Župan je ob tem dodal, da bodo nekaj škode krile zavarovalnice, nekaj bodo prispevali stanovalci sami, na pomoč pa bo priskočila tudi občina. Hkrati je napovedal, da bodo sprožili tudi kakšno človekoljubno akcijo, da bi lahko prizadete stanovalce čim bolj razbremenili.