Slovenija

Zadrogirala in spolno zlorabila opito dekle

robert.marin@svet24.si
11. 10. 2013, 16.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Boštjan Molk in njegovo dekle Mateja Zorko sta obsojena na zaporne kazni zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe in spolne zlorabe slabotne osebe.

Arhiv Svet24
Par so obsodili na zaporne kazni.

22-letnemu Molku je ljubljanski okrožni sodnik Srečko Škerbec preklical pogojno obsodbo zaradi pečanja z mamili in mu prisodil enotno kazen štiri leta in dva meseca zapora, 23-letno Zorkovo pa je doletela enotna kazen dve leti in dva meseca zapora. Par mora oškodovanki Š. C. plačati 6000 evrov odškodnine in poravnati stroške kazenskega postopka. Sodba še ni pravnomočna.

Žrtev sta omamila z namenom, da bi spolno občevali v troje.

Družba se je v noči na 23. februar srečala v nekem lokalu, kjer je oškodovanka delala kot natakarica, od tam pa so se odpravili na Borovnico k Molku domov, kjer sta obdolžena žrtev omamila z namenom, da bi spolno občevali v troje. V obtožbi piše, da je Molk pijani oškodovanki dal pokaditi džoint, v pijačo pa sta ji s partnerko podtaknila prepovedano drogo GHB. Zorkova je oškodovanko začela poljubljati po prsih in ji slekla zgornji del oblačil, Molk pa je odprl zadrgo ... Ker se je oškodovanka kljub opitosti in zadrogiranosti upirala, jo je Molk začel z roko udarjati po obrazu, jo podrl na tla ter začel občevati z njo.

Spolne igrice so ušle izpod nadzora, ko je oškodovanka izgubila zavest; takrat sta Molk in Zorkova poklicala reševalce, ki so nesrečno dekle odpeljali v ljubljanski klinični center. Na urgenci so jo najprej oskrbeli zaradi zastrupitve, zdravniki pa so na njenem telesu opazili tudi poškodbe na vratu, čeljusti in rokah. Kot je pozneje ugotovila sodna izvedenka za ginekologijo, se je oškodovanki nedvomno zgodil nasilni spolni odnos, čeprav sta obdolžena med sojenjem zatrjevala, da je spolne igrice predlagala sama. Tudi toksikološke preiskave so potrdile, da je oškodovanka uživala prepovedane droge, ki so jih kriminalisti našli in zasegli v hišni preiskavi pri Molku (nekaj gramov marihuane, sledi amfetamina in rjavo stekleničko s sledmi GHB-ja).

Pervezni par je na zatožno klop sedel tudi zaradi kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog, Molku pa so tožilci očitali še neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami, vendar ju je sodišče omenjenih očitkov oprostilo.