Slovenija

Janša ljubosumen na Gregorja Viranta!

Č.K/P.R
9. 10. 2013, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Gregor Virant je v ponedeljek napovedal, da bi morebitni slabi rezultati stresnih testov slovenskih bank pomenili, da bo Slovenija morala zaprositi za finančno pomoč. Take izjave, predvsem na tujih trgih, povzročajo nove špekulacije.

Mediaspeed

LJUBOSUMJE V ponedeljek so Gregor Virant, Janez Janša in Jože P. Damijan razburili slovensko javnost, morda pa tudi tuje finančne trge.

 Zaradi takšnih izjav bi se lahko zgodilo, da bi se Slovenija še dražje zadolževala. Na Virantovo izjavo se je ostro odzval nekdanji glavni Janšev ekonomist Jože P. Damijan, ki se je javno vprašal, ali se je Virantu zmešalo. Enako se je vprašal pred leti, ko je nekaj podobnega izustil prvak stranke SDS Janez Janša, po tem, ko ga Damijan zaradi nesoglasij zapustil.

Mediaspeed

Sedaj se kot Janšev hišni ekonomist omenja Bernard Brščić, zato se javnost v šali sprašuje, ali morebiti Damijan ne goji zamer, ker ga je Janša zamenjal z Brščićem. Vse skupaj spominja na telenovelo, a tudi 'politična telenovela', tako kot televizijska ,nima veliko skupnega z resničnostjo. Ta je namreč takšna: Mednarodni denarni sklad Sloveniji za letos napoveduje 2,6-odstotni upad BDP-ja, prihodnje leto pa naj bi se slovensko gospodarstvo skrčilo še za 1,4 odstotka. Med evrskimi državami naj bi bil poleg Slovenije prihodnje leto v recesiji le še Ciper. Na kratko povedano - za ljubosumne igrice ni časa.