Slovenija

LDS nima več niti za telefon

Simon Rosc
26. 9. 2013, 11.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Že pred časom smo v Svetu24 pisali o finančnih težavah nekdaj največje politične stranke LDS. Tokrat pa jih je zaradi neplačanih računov obiskal rubežnik.

Mediaspeed
Anton Anderlič, predsednik stranke LDS.

Zaradi dolga do Telekoma v višini 582 evrov je izvršitelj stranki LDS zarubil več predmetov, med drugim štiri starinske slike in več kosov telekomunikacijske in računalniške opreme. Po poročanju medijev naj bi bila dražba 25. oktobra.

Generalni sekretar stranke LDS Rok Hribar je za medije pojasnil, da gre za dolg, ki je nastal pod prejšnjim vodstvom stranke in izhaja iz neplačila stroškov telefonije. Na vprašanje, ali LDS ni imela 582 evrov, da bi poravnala dolg, pa je odgovoril, da to težko komentira. »Se pa trudimo, da poplačamo upnike, ki jih moramo poplačati,« je dejal. V zvezi s tem, ali pričakujejo, da bodo tudi v bodoče sledili podobni rubeži in dražbe, je Hribar dejal, da tega ne more zagotoviti, vodstvo stranke pa dela vse, da do tega ne bo prišlo. »Obstaja pa verjetnost, da tudi do te dražbe ne bo prišlo,« je še dodal.

Finančne težave stranke LDS segajo že nekaj let nazaj in o njih smo že pisali tudi v Svetu24. Leta 2011 jim je več bank blokiralo račune, tedanji generalni sekretar stranke Uroš Petohleb je tedaj zanikal, da bi bila stranka v finančnih težavah in blokado računov označil kot napako v komunikaciji med bankami. LDS pa ima volilne in transakcijske račune blokirane tudi danes.