Slovenija

Pred sodnika za smrt prvošolčka

M. R.
23. 9. 2013, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Obtožnica zoper trojico, ki naj bi bila odgovorna za smrt šestletnega dečka na mariborskem kopališču Pristan, februarja 2010, je te dni postala pravnomočna.

Arhiv Svet24
Mariborsko sodišče je zavrnilo ugovore obtožene trojice; obtožnica je postala pravnomočna.

Vodja mariborskega tožilstva Drago Šketa dva obtoženca bremeni kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, enega pa kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.

Večer navaja, da so se pod obtožbo znašli vaditelj plavanja Jernej Lorbek, direktor javnega zavoda Športni objekti Maribor Anton Knez in Kristijan Habjanič, direktorja (danes likvidiranega) podjetja, ki je takrat organiziralo plavalni tečaj.

Nesreča se je namreč zgodila na plavalnem tečaju prvošolcev, ki je tradicionalno, zadnji dve desetletji, potekal v okviru akcije Naučimo se plavati. Otroci so sošolca opazili v vodi in začeli klicati na pomoč, reševalci pa so fantka naposled potegnili iz vode. Po nekaj dneh na enoti intenzivne terapije v UKC Maribor je deček umrl, starši pa so vložili kazensko ovadbo.

Kdaj se bo pričelo sojenje, še ni znano. Mariborsko okrožno sodišče predobravnavnega naroka, ki daje obtoženim možnost, da se s tožilstvom v zameno za priznanje krivde pogodijo za nekoliko nižje kazni, še ni razpisalo.