Slovenija

Ni se zavedala, da na avtocesti vozi v nasprotno smer

STA / S.R.
2. 8. 2013, 14.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Starejša voznica je v sredo dopoldne vozila v nasprotno smer na štajerski avtocesti na območju Vranskega, v smeri proti Celju.

Dolenjski list
78-letnica se ni zavedala, da vozi v napačno smer.

Kot ugotavljajo na Policijski upravi Celje, je pravi čudež, da se vožnja ni končala tragično. 78-letna ženska se ni niti zavedala, da vozi po avtocesti, prepričana je bila namreč, da se po stari cesti pelje proti Žalcu. Eden od voznikov je policiste v sredo nekaj pred deveto dopoldne obvestil, da po avtocesti na območju Vranskega, v smeri proti Celju, starejša voznica z osebnim vozilom vozi v nasprotno smer in tako ogroža sebe in vse ostale udeležence v prometu. Da se vožnja ni končala tragično, so po navedbah policistov zaslužni zbrani in izkušeni vozniki, ki so omenjeni voznici pravilno pripeljali nasproti.

Policisti so nekaj minut zatem na cestninski postaji Vransko voznico ustavili in jo izločili iz prometa. 78-letna voznica, doma z območja Žalca, se ni niti zavedala, da je vozila po avtocesti, saj je bila prepričana, da se po stari cesti pelje v smeri proti Žalcu. Tako sploh ni imela občutka, da je z vožnjo ogrožala svoje življenje in življenja vseh, ki so se v času njene vožnje pravilno pripeljali po avtocesti.

Doletelo jo je 1200 evrov globe, 18 kazenskih točk in takojšen odvzem vozniškega dovoljena. Policisti jo bodo še kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje.

Ob tem na Policijski upravi Celje poudarjajo, da že dlje časa opažajo, da se problematika starejših voznikov v cestnem prometu zelo stopnjuje.