Slovenija

Kradla sta na pokopališčih

Gabrijel Toplak
2. 8. 2013, 13.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

22- in 24-letnika sta v svečomat prvič vlomila z montirnim železom in na vzvod odprla zaščitni pokrov. Po ropu sta pobegnila, a so ju policisti prijeli in ju pridržali. Skupaj sta povzročila za 650 evrov materialne škode.

help.si

Potem ko sta 22- in 24-letna Mariborčana pred dnevi vlomila v svečomat pri pokopališču v Spodnji Kungoti in iz njega odtujila kovinsko blagajno ter kasneje svoj zločinski pohod nadaljevala še na pokopališču v Juriju, kjer sta na enak način vlomila v svečomat, so ju policisti že pridržali.

Miran Šadl s Policijske uprave Maribor je sporočil, da je bilo v predalčniku v Spodnji Kungoti kovancev po en in dva evra za 75 evrov, v Svečini pa sta iz svečomata odtujila kovance v skupni vrednosti 38 evrov. Prvič sta vlomila tako, da sta z montirnim železom s silo na vzvod odprla zaščitni pokrov, pod katerim bila vrata za polnjenje svečomata, ki pa so bila na zgornji in spodnji strani zaklenjena s ključavnico obešanko. Slednjo sta prerezala z baterijskim brusilnikom, ki sta ga prinesla s seboj. V Juriju, kjer so ju pri dejanju zalotili policisti, sta sicer s kraja kaznivega dejanja uspela peš pobegniti v smeri zaselka Grušena, vendar so ju policisti izsledili, prijeli in ju pridržali,“ je pojasnil Šadl in dodal, da sta osumljenca povzročila skupno materialno škodo v višini 650 evrov.

So pa policisti v nadaljnji preiskavi ugotovili, da sta utemeljeno osumljena še več vlomov. „Med februarjem in julijem letos sta še sedemnajstkrat vlomila v svečomate na območju Policijske postaje Šentilj in štirikrat na območju Policijske postaje Lenart. S svojimi dejanji sta povzročila za okoli 7.000 evrov materialne škode,“ je dejal Šadl. Mladeniča sta osumljena storitve kaznivih dejanj velike tatvine, grozi jima do pet let zapora.