Slovenija

Na gorenjski avtocesti zastoj zaradi prometne nesreče

STA / S.R.
2. 8. 2013, 14.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na gorenjski avtocesti se je zgodila prometna nesreča, zaradi česar je med priključkoma Naklo in Podtabor v smeri Jesenic zaprta polovica avtoceste.

Dars
Na gorenjski avtocesti nastajajo zastoji.

Zastoj se je nekoliko skrajšal in je zdaj dolg štiri kilometre, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Iz Policijske uprave Kranj so sporočili, da je nesrečo povzročil 47-letni Nizozemec, ki je zaradi neprilagojene hitrosti med vožnjo izgubil oblast nad svojim avtomobilom in se prevrnil na streho. V nesreči sta se poškodovala povzročitelj in njegov sopotnik.

Ker na odseku še vedno prihaja do zastojev, policisti svetujejo voznikom osebnih vozil, naj uporabijo izvoz Naklo ali Kranj-zahod. Voznike v zastoju pa na prometno-informacijskem centru pozivajo, naj med pasovoma naredijo prostor za intervencijska vozila.

Za neprilagojeno hitrost vožnje se voznik kaznuje z globo 300 evrov in sankcijo treh kazenskih točk.

Zaradi prometne nesreče je popolna zapora tudi na cesti Zgornje Jezersko-Jezerski vrh. Prav tako je zaradi nesreče oviran promet na pomurski avtocesti pred počivališčem Lormanje-jug v smeri Murske Sobote.

Občasni zastoji nastajajo tudi na cesti Izola-Koper in Podlehnik-Gruškovje.