Slovenija

Črnomaljski in krški policisti odkrili nasada konoplje

STA / S.R.
26. 7. 2013, 16.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Črnomaljski policisti so v drugi polovici julija med opravljanjem operativnih nalog v okolici Črnomlja opazili sadike konoplje.

PU Novo mesto

Po pridobljeni odredbi sodišča so v sredo opravili hišno preiskavo in našli 45 sadik konoplje, visoke tudi več kot 100 centimetrov, posušene delce prepovedane droge in tri prostore, prirejene za gojenje prepovedane droge. Najdene predmete so 47-letnemu osumljencu zasegli. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V noči na nedeljo so bili policisti iz Krškega obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Brestanici. Med ogledom notranjosti hiše so v kletnih prostorih hiše našli prirejen prostor za gojenje droge, v njem pa 50 posod s sadikami in opremo za gojenje prepovedane konoplje.

Med preiskavo so ugotovili, da je neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami osumljen 59-letni moški z območja Policijske uprave Koper. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali, ovadili ga bodo na pristojno državno tožilstvo.