Slovenija

Janša bo spet jokal

S. L.
25. 7. 2013, 20.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Medtem ko smo v Londonu dočakali najbolj slavnega kraljevega dojenčka na svetu, je pričakovanje najbolj slavnega slovenskega političnega dojenčka, ki se bo avgusta rodil Janezu Janši in njegovi ženi Urški Bačovnik, ovito v tančice skrivnosti.

Arhiv Lady
Ob rojstvu bodo Janezu in Urški kmalu pritekle solze sreče.

Naj pojasnimo: ob pričakovanju starejšega sina Črtomirja pred dvema letoma je bil Janez tako vzhičen, da so s fotografijami visoko noseče Urške in njega postregli medijem, zdaj pa se zakonca raje držita v ozadju.

A kljub poletju in počitnicam Janez Janša nima miru. Sodni postopki, v katere je vpleten, ne mirujejo, in tako mora eden najbolj razvpitih politikov v državi snovati nove in nove strategije obrambe. Za protiutež pa je gotovo zavedanje, da se bo v njegovem življenju kmalu spet zgodilo nekaj lepega. Z ženo, lepo zdravnico Urško Bačovnik, sta na začetku julija praznovala četrto obletnico poroke, avgusta  bo njun sin Črtomir praznoval drugi rojstni dan. Enkrat takrat pa bo napočil še en veliki dogodek – Urška bo rodila njunega drugega otroka (od prej ima Janez že odraslega sina, ki ga je že razveselil z vnukinjo Izabelo, in hčer Niko). Če gre verjeti govoricam, naj bi pod Urškinim srcem rasel še en deček.

Seveda pa našim budnim očem ni ušlo, da sta se zakonca Janška nekako zgledovala po angleškem prestolonasledniku in njegovi visoko noseči ženi. Princesa Catherine se je v britanski javnosti nazadnje pojavila mesec dni pred porodom. Tudi visoko nosečo Urško  smo nazadnje v javnosti videli pred enim mesecem. Nista prišla na osrednjo državno proslavo, kjer ju je kot druge privržencev SDS motila simbolika rdeče zvezde. Raje sta se udeležila prireditve Pozdrav domovini v Celju. Od takrat ju še nismo opazili v javnosti. Le zakaj se tako skrivata pred fotografi? Pred dvema letoma je bilo povsem drugače. Medijem so iz stranke poslali fotografije, ki so pričale o njuni sreči in sladkem pričakovanju. Čeprav sta se zakonca ovila v molk, številne Slovence zanima, v kateri porodnišnici bo Urška rodila drugega otroka. Črtomir je na svet prišel v celjski, morda se bosta tudi tokrat odločila za to. Bo očka pri porodu? Seveda nas zanima tudi,  ali so že skovali načrte za prve dneve po rojstvu dojenčka? Jih bo družina preživela v idilični okolici Velenja, kjer imata zakonca hišo, ali pa dobo vsi štirje pobegnili v njima tako ljubo Trento, na katero imata Urška in Janez nepozabne spomine na začetke njune ljubezni. Seveda smo radovedni tudi, kako bo ime najbolj znanemu slovenskemu dojenčku. Držimo pesti, da se bosta opogumila in novega družinskega člana pokazala precej prej, kot sta Črtomirja.

Arhiv Lady
Urška Bačovnik Janša