Slovenija

Janković ne kadruje po podjetjih

STA / S.R.
16. 7. 2013, 15.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljanski župan in zamrznjeni predsednik PS Zoran Janković ne kadruje po podjetjih.

Mediaspeed
Janković meni, da po podjetjih kadrujejo Jamnik, Kuntarič in Čufer (na sliki).

Sliši in govori pa se, da ta trenutek kadrujejo samo trije v državi, in sicer Borut Jamnik, Tomaž Kuntarič in Uroš Čufer, pravi Janković, ki tudi sam deli to mnenje. Kot je na današnji redni novinarski konferenci povedal ljubljanski župan Janković, ni govoril z nobenim izmed omenjene trojice, ampak po tistem, kar se je zgodilo v nadzornih svetih NLB, Zavarovalnice Triglav in Luke Koper, je omenjeno o kadrovanju predsednika uprave Modre Zavarovalnice Jamnika, predsednika uprave Soda Kuntariča in finančnega ministra Čuferja, tudi njegovo mnenje.

Janković je med drugim še zanikal, da bi on kadroval po državnih podjetjih. "Meni tega ni treba in tega tudi ne želim", je dejal.

O kadrovanju so po Jankovićevih besedah spregovorili tudi na sestanku, ki ga je imel pretekli torek s poslanci PS in premierko Alenko Bratušek. Med drugim so govorili o dilemi, ali so člani PS kaznovani pri imenovanjih na pomembna mesta samo zato, ker so člani PS. Janković je namreč prepričan, da pri imenovanjih ni toliko pomembno članstvo v stranki, ampak predvsem strokovnost.

Janković je na novinarski konferenci sicer povedal tudi, da se je Davčni urad RS (Durs) odločil za ponoven pregled plačila računa Grepu, ki so ga že obravnavali. Pojasnil je, da je Durs avgusta 2011 opravil pregled v primeru plačila računa Grepu oziroma plačila dveh milijonov evrov davka. Po njegovih besedah je MOL Grepu plačala delni račun za Stožice vključno z davkom, ki ga je Grep nato nakazal Dursu. "Takrat je inšpekcija ugotovila v zapisniku, da ni nepravilnosti," je dejal.

Durs sedaj po Jankovićevih besedah skuša ugotoviti in dokazati, da je MOL nepravilno nakazala dva milijona evrov Grepu, podjetje pa nato Dursu. Dejal je, da želijo, da MOL davčnemu uradu še enkrat nakaže omenjeni znesek in denar nato terja od Grepa. "Za isti račun v dveh letih dve popolnoma različni odločitvi," je povedal Janković in dodal, da se sprašuje o motivih.