Slovenija

Hriberšek naj bi priznal krivdo

RM
12. 7. 2013, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po naših informacijah bo nekdanji Sintalov varnostnik Borut Hriberšek v začetku prihodnjega tedna stopil pred sodnika in priznal krivdo.

Govori se, da se bo zgodba za 47-letnika iz Kamnika razpletla presenetljivo dobro. Za kaznivo dejanje velike tatvine je sicer v primeru, ko je povzročena škoda velika, predvidena kazen do pet let zapora.

Hriberšek je 6. aprila iz centralnega trezorja podjetja Sintal v Šiški pospravil okoli milijon evrov in izginil. Nekaj dni se je klatil po Avstriji in Nemčiji, toda šele po tem, ko je poravnal materine dolgove kamniškemu domu upokojencev, in sicer približno 350 evrov.

Možakar je s podvigom čez noč postal 'narodni junak'. Ko pa je izvedel, da je njegova partnerica v stiski in da njeni sodelavci zanjo zbirajo denar, se je odločil za predajo – 'preverjenemu novinarju' Slovenskih novic. Policisti so ga aretirali šele po intevjuju za omenjeni časnik, 18. aprila na Šentilju, brez večine plena. Vse od predaje je Hriberšek v priporu.

Nekdanji varnostnik je javno že pojasnil, da je šlo za hipno odločitev, da je bil v stiski in da je nujno potreboval denar. »Nimaš ga, pred teboj pa leži kot na pladnju,« je med drugim dejal.