Slovenija

Simčičevo bodo premestil na drugo delovno mesto

STA/M.J.
12. 6. 2013, 09.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Minister za zdravje Tomaž Gantar bo vodjo sektorja za kakovost in varnost sistema zdravstvenega zavarovanja na ministrstvu Biserko Simčič, ki jo je sodišče oglobilo zaradi vdiranja v osebne elektronske predale, premestil.

Mediaspeed

Po poročanju današnjega Večera jo bodo premestili na delovno mesto, kjer ne bo imela opravka s tajnimi in osebnimi podatki. Gantar je sporočil, da bodo Simčičevo v skladu z veljavno zakonodajo premestili z vodstvenega položaja na uradniško delovno mesto, na katerem bo opravljala naloge, ki ne zahtevajo ravnanja z omenjenimi podatki, piše Večer.

Sicer je novomeško okrajno sodišče nekdanjo uslužbenko Splošne bolnišnice Novo mesto Simčičevo zaradi vdiranja v osebne elektronske predale in bolnišnični informacijski sistem maja obsodilo na denarno kazen 6000 evrov, ki jo mora plačati v prihodnjih dveh letih.

Simčičeva je namreč med letoma 2008 in 2009 skoraj vsakodnevno kot vodja splošne službe novomeške bolnišnice neupravičeno odpirala elektronske predale nekaj več kot 30-ih bolnišničnih kolegov, med drugim tudi predale vodstva bolnišnice.

Njihove podatke si je tudi shranjevala, s svojim početjem pa je na daljavo oz. prek strežnika ministrstva za zdravje nadaljevala še potem, ko so jo zaposlili v Ljubljani. Simčičeva je na sodišču priznala krivdo in z njim 23. maja sklenila poravnavo.