Slovenija

Med poskusi posilstva naj bi bil pijan kot klada

Robert Marin
11. 6. 2013, 10.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljančan Martin Cimperman je obtožen treh poskusov posilstva konec novembra in v začetku decembra lani, za kar mu do 10 let zapora. Bo krivdo priznal še pred pričetkom glavne obravnave?

Thinkstock
Ljubljančan naj bi napadel dve starejši in eno mlajšo žensko.

Včeraj je pred ljubljanskim okrožnim sodiščem potekal predobravni narok, ki daje obdolženim možnost, da se s tožilstvom v zameno za priznanje krivde pogodijo za nekoliko milejšo kazen. Javnost je bila na predlog tožilstva izključena, po naših informacijah pa 32-letnik s tožilstvom zaenkrat še ni sklenil dogovora.

Še preden so za zaprtimi vrati razpravne dvorane št. 36 stekla pogajanja, je sodišče na zaslišanje povabilo izvedenca psihiatrične stroke – tudi od njegove izpovedi naj bi bil odvisen morebiten dogovor obdolženca s tožilstvom. Neuradno smo izvedeli, da je tožilka predlagala 3 leta in pol zapora, Cimperman, ki je v hišnem priporu od decembra lani, pa bi očitke bil pripravljen priznati, če bi bila kazen zapora še za kakšno leto, dve nižja. Pogajanja bodo tako po naših informacijah še potekala...

Podrobnosti iz obtožnice javnosti uradno nikoli ne bodo predstavljene, saj bodo v primeru sojenja obravnave zaradi zaščite žrtev potekale za zaprtimi vrati, so se pa mediji že pred časom razpisali o 32-letniku in grehih, ki naj bi jih imel na vesti.

V zgodnjih jutranjih urah 2. decembra lani naj bi Cimperman za Bežigradom v Ljubljani poskušal posiliti starejšo gospo. Ko je reva začela klicati na pomoč, jo je menda zgrabil s tako silo, da ji je premaknil zobno protezo. Žensko sta rešila naključna mimoidoča, ki se ju je napadalec ustrašil in zbežal. Kmalu zatem, le nekaj ulic stran, naj bi Cimperman znova udaril. Žrtev je bila tudi v tem primeru starejša Ljubljančanka, ki ji je posiljevalec z roko grobo segel v mednožje in jo huje poškodoval. Ostalo je pri poskusu kaznivega dejanja, saj je nekdo iz bližnjega stanovanjskega bloka, ki ga je zmotil direndaj, zakričal, da bo poklical policijo. Surovež je vzel pod pod noge in izginil.

Policisti so 32-letnika aretirali hitro po omenjenih napadih. Bojda je bil ves poškodovan, saj sta se mu ženski upirali po svojih najboljših močeh. Sledi njegove DNK so preiskovalci našli pri obeh žrtvah, sam pa se dogajanja kritičnega dne menda bolj bledo spomni, saj naj bi bil pijan kot klada. Kmalu po aretaciji so preiskovalci Cimpermanu »naprtili« še en poskus posilstva, in sicer konec novembra v središču Ljubljane. Takrat naj bi obdolženi zasledoval mlajšo žensko in jo napadel takorekoč pred pragom hostla. A je pobegnil, ko je slišal, da nekdo odpira vrata.