Slovenija

Lahko bi se odpravili smučat

S.R.
24. 5. 2013, 11.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav nas od poletja loči še nekaj dni, je danes višje ležeče kraje v Sloveniji pobelil sneg. Tako bi se lahko na nekaterih smučiščih danes skoraj lahko odpravili na smuko.

Hribi.net
Na smučiščih je skoraj dovolj snega za smučanje.

Spodaj si namreč lahko ogleda posnetke spletnih kamer, ki lepo pokažejo, da bi se tisti najbolj navdušeni danes lahko odpravili smučat. Fotografiji prikazujeta restavracijo na smučarskem centru Cerkno na višini 1270 metrov, ter smučišče Podkoren v Kranjski gori na višini približno 1200 metrov.

Po podatkih Agencija RS za okolje sicer sneži do nadmorske višine okoli 1000 metrov, v nižjih predelih pa so nad danes ohladile občutno nižje temperature. Jutranje so se namreč gibale so sedem stopinj, najvišje dnevne pa bodo od štiri do 14 stopinj, le na primorskem eno ali dve stopinji več.

Izboljšanja pa do konca tega tedna še ni na vidiku. Danes in jutri bo v krajih zahodno od nas oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte, ob Jadranu bo pihal jugo. Manj padavin bo v krajih vzhodno in severno od nas.

Vremenska slika: Nad severnim Jadranom je nastal plitev ciklon. Z vzhodnikom k nam priteka hladen in vlažen zrak. V nedeljo bo sprva še deževno, popoldne bodo padavine oslabele in večinoma ponehale. Še bo hladno. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine. Nekoliko topleje bo.

Hribi.net
Restavracija v smučarskem centru Cerkno (1270 metrov nadmorske višine).
Hribi.net
Smučišče Podkoren v Kranjski Gori (1200 metrov nadmorske višine).