Slovenija

Nasmejani Borut Pahor plesal s študentkami!

Lucas Alexander
9. 5. 2013, 22.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Ljubljani se je včeraj odvila že 16. Škisova tržnica, sicer ena večjih študentskih prireditev na prostem. Stojnice polne napitkov in hrane, ter glasba je vabila obiskovalce od popoldneva naprej.

Sara Žigon
Borut Pahor

Prireditev, ki vsako leto šteje več kot 20.000 obiskovalcev se je letos začela ob 12:00 uri s slovensko himno in slavnostnim mimohodom klubov študentov iz cele Slovenije, kot tudi več kot 20 klubov iz drugih držav sveta. Študente in ostalo mladino so nagovorili predsednik Zveze ŠKIS Jaka Bassanese, minister za izobraževanje, znanost in šport Dr. Jernej Pikalo in podžupanija Mestne občine Ljubljana Tjaša Ficko. Med ljudmi pa sta se sprehodila tudi župan Zoran Janković, kot tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki si je vzel čas za rokovanje in slikanje z obiskovalci. Predsednik države je prav tako zaplesal z navihanimi študentkami.

Sara Žigon
Borut Pahor

Čeprav so se čez popoldanski program študenti skrbno predstavljaji svoje študentske klube in lokalno kulturo kot tudi kulinariko, so se vseeno zvečer na veliko zabavali. Prekomernega uživanja alkohola in manjših pretepov ni manjkalo, med obiskovalci pa smo opazili tudi nekaj manjših otrok. 
Obiskovalce, ki smo jih o letošnji Škisovi tržnici povprašali, so dogodek večinoma komentirali pozitivno, zadovoljni z glasbo kot tudi s cenami, ki po njihovem mnenju niso bile previsoke.
Sara Žigon
Marjan Štangelj, vodja prireditve.

Z letošnjim obiskom je zadovoljen tudi vodja prireditve Marjan Štangelj, ki nam je zaupal, da se je letos povečalo število sodelujočih tujih držav, vesel pa je, da jim je bilo naklonjeno vreme. 
V zgodnje jutranje ure so mladino držali pokonci na elektronskem odru DJ Manuel Dark, DJ Matteo Kunst, DJ Alex Cvetkov, DJ Matheww Z, DJ Cley Clemens... Na velikem odru pa skupina Dan D, Manouche, Zebra dots, Kill Kenny... 

Sara Žigon
Franci Kek