Slovenija

Evropska prestolnica mladih ustavljena

STA/R.S.
29. 4. 2013, 19.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Evropska prestolnica mladih je začasno ustavljena. Novo vodstvo Mestne občine Maribor je vodilne v Evropski prestolnici mladih (EPM) in tudi izvajalce programov obvestilo, da denarja za izvedbo programov ni.

Thinkstock

Mariborski župan Andrej Fištravec je zaradi nejasne finančne konstrukcije po navedbah spletnega Večera že pred dnevi ustavil nekatere aktivnosti pri izvajanju projekta, ker je finančna konstrukcija nejasna, pisarna EPM pa tako formalno več ne obstaja oziroma so vse njene aktivnosti do nadaljnjega zamrznjene.
Po pisanju Večera se je zalomilo pri denarju - namesto 1,25 milijona evrov je za projekt realno zagotovljenih le 300.000 evrov.
Težave EPM so po mnenju novega občinskega vodstva posledica slabega načrtovanja projekta v lanskem letu, nepotrebne predimenzioniranosti pisarne EPM, njene izvzetosti iz pristojnega urada kot strokovne službe in podrejenosti neposredno podžupanji Astrid Bah ter napačne vloge pisarne v projektu.
"Namesto podpornega okolja organizacijam in akterjem, ki so vsebinsko osmislili EPM 2013, je pisarna želela biti samostojni producent in izvajalec vsebin," so svoje ugotovitve še pojasnili v občini.