Slovenija

Vlomil v konjski hlev, ukradel dve sedli

M.R.
7. 4. 2013, 15.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekaj pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas v prejšnjem tednu.

STA Foto

Na velikonočnem plesu v Goriških Brdih je neznanec izkoristil nepazljivost natakaric in iz blagajne ukradel 522 evrov. V Črnečah pri Dravogradu so policisti obravnavali vlom v konjski hlev. Lastnik, oškodovan za približno 3000 evrov, pogreša dvoje sedel in dvoje uzd. V Arji vasi so policisti obravnavali vlom na dvorišče podjetja in tatvino dvestotih zabojev za pivo, s kapelice na Plešivcu pa so nepridipravi odnesli bakreno streho, vredno približno tisočaka. V Nazarjih je neznanec vlomil v trgovino z lovsko in ribiško opremo. Ukradel je zračno pištolo, vredno 140 evrov, vsaj toliko škode pa je povzročil tudi s poškodovanjem vhodnih vrat. Iz kleti v okolici Novega mesta je nekdo odtujil za 1500 evrov suhomesnatih izdelkov, iz kleti stanovanjskega bloka v Idriji sta izginili dve lopati za sneg in metla, iz odklenjene stanovanjske hiše v okolici Krškega pa je tat odnesel harmoniko in lastnika oškodoval za skoraj 4000 evrov.

Pred gostinskim lokalom v Novem mestu so modri angeli obravnavali pijanega 24-letnika. Mladenič je v deliriju prevračal mize, razbijal steklenice, na bližnjem avtomobilu pa je zlomil vzvratno ogledalo. Policisti so ga pomirili šele, ko so uporabili prisilna sredstva. Divjaka so odpeljali v prostore za pridržanje in mu zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Pijan je bil tudi 34-letnik, prijet kmalu po tem, ko je z dvorišča stanovanjske hiše pri Šentjerneju ukradel traktor. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in kršitev cestnoprometnih predpisov (ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja) so policisti moškemu izdali plačilni nalog, zaradi tatvine pa bodo spisali kazensko ovadbo. Končajmo pregled s podvigi 29-letnega Celjana, ki so ga velenjski policisti te dni aretirali in kazensko ovadili zaradi serije tatvin v Termah Topolšica. Mladenič je septembra lani najel hotelsko sobo, v kateri je ostal skoraj dva meseca, nato pa odšel, ne da bi poravnal 2600 evrov stroškov bivanja. V tem času si je pridobil univerzalni ključ, s katerim je od decembra lani do prijetja vstopal v sobe drugih gostov, v katerih je iskal predvsem gotovino in bančne kartice.