Slovenija

Več prijav za direktorja TEŠ

STA/R.S.
4. 4. 2013, 20.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na razpis za direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš), ki se izteče ob polnoči, je prispelo pet do šest prijav.

Zajem zaslona

Po zanesljivih podatkih STA so se na razpis prijavili zdajšnji vršilec dolžnosti direktorja Teša Franc Rosec, nekdanji vodja projekta Teš 6 Bojan Brešar in Miran Leban, ki je vodil projekt izgradnje plinskih turbin v Tešu.
Rosca so za začasnega direktorja, in sicer za največ šest mesecev, januarja imenovali nadzorniki, potem ko je s čela elektrarne odstopil Simon Tot. O imenovanju novega direktorja naj bi nadzorni svet odločal že na ponedeljkovi redni seji.
V javnosti so se pojavile tudi informacije, da se bo na razpis prijavil tudi nekdanji direktor Teša Uroš Rotnik, ki je bil s položaja direktorja razrešen novembra 2010.
Rotnik, ki je Teš vodil od aprila leta 2003, pa je za STA povedal, da se na razpis ni prijavil, saj je šele začel mandat direktorja Komunalnega podjetja Velenje. "Ne bi bilo pošteno do županov Šaleške doline, ki so me imenovali, da po treh mesecih prekinem mandat, saj mi njihovo zaupanje veliko pomeni. Zaposlenim v Tešu pa privoščim direktorja, ki se bo zavzemal za delavce in razvoj elektrarne," je še dejal Rotnik.
Nadzorniki bodo novega direktorja Teša imenovali za štiriletno mandatno obdobje z možnostjo ponovnega imenovanja.
Kandidati morajo imeti med drugim najmanj univerzitetno izobrazbo ustrezne smeri in najmanj pet let vodstvenih izkušenj, k prijavi pa morajo priložiti tudi program razvoja Teša za celotno mandatno obdobje.