Pri piceriji Buf

FOTO: V Kranju padel tovornjak z mostu tik ob otroško igrišče

M.K./STA
1. 8. 2016, 12.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na mostu nad Savskim otokom v Kranju se je danes okoli 9.40 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva avtomobila in tovornjak.

blog.zdravstvena.info/
Na srečo ni bilo na igrišču nikogar.

Ta je ob nesreči zapeljal čez pločnik, prebil varnostno ograjo in padel z mostu. Nihče od udeležencev v nesreči ni bil huje poškodovan. Lahko pa bi se končalo precej huje, saj je tovornjak padel tik ob otroško igrišče pri piceriji Buf.

Na kranjski občini so ob tem zapisali, da je prometna nesreča resno opozorilo, da je treba obvoznico čim prej obnoviti. Še zlasti to po njihovih navedbah velja za odvodnjavanje, saj je cesta vsako leto bolj dotrajana in predstavlja tveganje za varnost v prometu.

blog.zdravstvena.info
Tovornjak je na mostu trčil z dvema osebnima voziloma in zgremel 7,5 metra globoko na parkirišče.

"Gre za državno cesto in Mestna občina Kranj ministrstvo za infrastrukturo v zadnjih letih opozarja na nujno obnovo prav cestišča in mostu na delu obvoznice mimo Savskega otoka, kjer je danes v globino padel tovornjak," so zapisali.

Kot so še pojasnili, je kranjska občina, da bi vendarle ublažili zastoje na tej obvoznici ob prometnih konicah in pripomogli k prometni varnosti, julija začela graditi krožišče na dosedanjem križišču, kjer se v promet na obvoznico vključujejo vozila iz smeri Besnice. Dela na krožišču so v polnem teku in bodo predvidoma končana do konca avgusta. Vrednost investicije, ki bo plačana iz občinskega proračuna, pa je 44.600 evrov