Promet

Na mejnih prehodih s Hrvaško še vedno dolge čakalne dobe

STA/M.J.
8. 8. 2015, 14.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na mejnih prehodih s Hrvaško so še vedno daljše čakalne dobe. Na mejnem prehodu Starod je treba za izstop iz države čakati kar tri ure in pol, uro in pol je dolga čakalna doba na Dragonji. Gneča je še vedno tudi na cestah, zaradi česar lahko na izvozih na avtocestna počivališča nastane zastoj na zaviralnem pasu.

Dolenjski list

Po podatkih prometno-informacijskega centra so čakalne dobe za izstop iz države najdaljše na že omenjenih mejnih prehodih Starod in Dragonja, v Sečovljah je treba za izstop iz države čakati pol ure, v Jelšanah 40 minut, v Sočergi pa 45 minut.

Čakalne dobe so tudi pri vstopu v državo, in sicer na Gruškovju, v Sečovljah in Jelšanah 30-minutne, na Dragonji enourne in v Sočergi 45-minutne.

Zastoji še vedno nastajajo na na avtocesti Maribor - Ptuj, med Zlatoličjem in razcepom Draženci proti Gruškovju, kjer poročajo o kilometrskem zastoju, ter na cesti Ptuj - Mejni prehod Gruškovje, pa tudi na pomurski avtocesti pred prehodom Pince proti Madžarski.

Na Gorenjskem je pred predorom Karavanke proti Sloveniji 10-kilometrski zastoj, proti Avstriji pa osemkilometrski. Proti Kranjski Gori prometno-informacijski center svetuje izvoz Lesce. Zastoj je tudi na cesti cesti Lesce - Bled.

Na primorski avtocesti je med Postojno in Logatcem proti Ljubljani zaradi prometne nesreče gost promet in poteka v strnjeni koloni. Med Črnim Kalom in Koper/centrom proti Izoli občasno zaradi varnosti zapirajo predor Dekani. Zgoščen promet je tudi na cesti Izola - Portorož - Sečovlje.

Promet je dodatno oviran zaradi prometnih nesreč. Cesta Bovec - Vršič je tako zaradi nesreče pri Trenti zaprta, promet je prav tako zaradi nesreče oviran na primorski avtocesti med Brezovico in cestninsko postajo Log proti Kopru, na mariborski vzhodni obvoznici pa je zaprt vozni pas pred priključkom Zrkovci proti Šentilju, zaradi česar je nastal štirikilometrski zastoj.

Zaradi okvare tovornega vozila je na podravski avtocesti zaprt vozni pas med Hajdino in razcepom Draženci proti Ptuju.

Prometno-informacijski center za državne ceste voznikom predlaga alternativne poti proti Hrvaški. proti hrvaški Istri je tako bolje uporabiti prehod Podgorje (izvoz Kastelec), iz smeri Ljubljane proti Dalmaciji mejna prehoda Petrina (Kočevje) ali Vinica (Metlika), iz smeri Maribora proti Hrvaški mejne prehode Zavrč, Središče ob Dravi in Rogatec, proti Avstriji pa prelaza Ljubelj ali Korensko Sedlo.