Promet

Šestkilometrska kolona na primorski avtocesti

STA/ mv
10. 10. 2014, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je daljši zastoj dolg šest kilometrov na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem proti Kopru. Pred izvozom Logatec je proti Kopru en kilometer in pol kolone. Na mejnih prehodih ni posebnosti.

Možni obvozi iz Ljubljane v času zastojev so proti Kopru po cesti Logatec-Postojna, kjer tudi že nastajajo zastoji, proti Novi Gorici po cesti Logatec-Col-Ajdovščina, kjer prav tako že nastajajo zastoji, proti Cerknici po cesti Vnanje Gorice-Rakitna ter proti Južni Istri, Kvarnerju in Dalmaciji preko Kočevja ali Metlike.

Zastoj je na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem proti Ljubljani dol dva kilometra.

Na regionalni cesti Mozirje-Letuš je pri odcepu za Gorenje zaradi prometne nesreče promet urejen izmenično enosmerno.

Zaradi okvare vozila je zaprt počasni pas na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj proti Mariboru, na regionalni cesti Dravograd-Trbonje pa je popolna zapora.

Promet je zaradi popoldanske konice povečan v mestih, na mestnih obvoznicah in vpadnicah. Zastoj je na severni in vzhodni ljubljanski obvoznici proti Štajerski.

Na Primorskem je zaradi del zaprta polovica avtoceste med priključkoma Postojna in Logatec, pri Uncu, ter izvoz Unec iz smeri Kopra. Promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno. Na priključku Unec je že odprt uvoz na avtocesto z Unca proti Ljubljani.

Na avtocestnem odseku Gabrk-Fernetiči je zaradi del med priključkom Sežana/vzhod in prehodom Fernetiči zaprt vozni pas proti Italiji.

Promet skozi predor Karavanke poteka izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom zaradi del, ki jih izvajata Dars in Asfinag. Nočne popolne zapore so med 23. in 4:30 zjutraj, v nočeh na soboto in nedeljo popolnih zapor ne bo.

Predvidoma v ponedeljek bodo na primorski hitri cesti Vogrsko-Šempeter zaprli en pas zaradi servisa dilatacije viadukta Šempeter.

Voznike v zastojih opozarjajo, da med ustavljenima kolonama vedno pustijo dovolj prostora za vožnjo in prehod intervencijskih vozil.