Promet

Občasni zastoji na ljubljanski obvoznici

STA/M.J.
23. 7. 2014, 11.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti pred razcepom Kozarje v smeri Ljubljane gost promet z občasnimi zastoji. Posledice prometne nesreče na glavni cesti Zagorje - Trbovlje na Zasavski cesti so odstranili.

Dars
Do 25. julija bo predor Šentvid iz Kranja proti Ljubljani v nočnem času med 20. in 6. uro zjutraj zaradi del zaprt. Zaprt bo tudi uvoz v predor s Celovške ceste. Obvoz pa bo po Celovški cesti.

Do 5. avgusta bo cesta Polica - Podtabor zaradi del zaprta pri Podbrezjah. Obvoz je možen po avtocesti samo med priključkoma Naklo - Podtabor. V Ljubljani na Dunajski cesti v Črnučah bo do konca oktobra zaradi del zaprt most čez Savo. Obvozi so urejeni po Štajerski, Dunajski, Gameljski in Obvozni cesti. Do 25. septembra bo cesta Podpeč - Črna vas zaradi del zaprta med Podpečjo in odcepom za Tomišelj.

Omejitev za tovorna vozila nad sedem ton in pol v turistični sezoni velja vsako soboto med 8. in 13. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro; ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih med 8. in 21. uro, na primorskih cestah med 8. in 22. uro; skozi predor Karavanke, po odredbi avstrijskih pristojnih služb, pa prepoved za tovorna vozila velja ob sobotah med 8. in 14. uro. Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si