Filmska premiera

Spielberg spet postregel z mojstrovino

b.p.
6. 7. 2016, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Veliki dobrodušni velikan je film režiserja Stevena Spielberga, ki sloni na istoimenski otroški knjigi pisatelja Roalda Dahla iz leta 1982. Film že osvaja gledalce v slovenskih kinematografih, na voljo pa je tudi v 3D-tehniki.

Veliki dobrodušni velikan je očaral obiskovalce premiere.

kolosej
Na premieri v Koloseju se je trlo otrok, ki so želeli videti fantazijsko pustolovščino o velikanu.

Slovenski gledalci so končno prišli na svoj račun, ko se je v ljubljanskem Koloseju zgodila premiera težko pričakovanega filma VDV: Veliki dobrodušni velikan. Sto sedemnajst minut dolga fantazijska pustolovščina je navdušila polno dvorano, v kateri se je znašlo tudi kar nekaj znanih obrazov, ki so prišli pogledat sveže delo slovitega režiserja Stevena Spielberga.

NAVIHANA ZGODBA

Film je sila očarljiv, in sicer govori o desetletni deklici Zofki, ki sredi noči v sirotišnici skozi okno ugleda velikana. Prepovedano početje, zato jo je primoran vzeti s seboj, v oddaljeno deželo velikanov.Kaj kmalu se izkaže, da je v primerjavi s človekojedimi velikani v deželi novi prijatelj s svojimi sedmimi metri prav prisrčen, majhen, dobrodušen velikan. Raje kot da bi jedel otroke, jé nagravžne smrkumare, otrokom pa ponoči v njihove sobe puha sanje iz svoje zbirke sanj, ki jih hrani v kozarcih.

kolosej
Veliki dobrodušni velikan otrokom ponoči v njihove sobe puha sanje.

Špehohlast, Kostohrust in Pamžožer so velikani, vsaj dvakrat večji od VDV, in zanje velja, da jim tekne tudi človeško meso. Zato vsako noč na Zemlji izgine nekaj otrok. Treba jih bo rešiti. Zofka in VDV se odpravita v London, kjer morata kraljico najprej prepričati, da velikani res obstajajo, nato pa se družno domislijo načrta, kako jih za vselej ustaviti.