Kultura

Začeli so s snemanjem drugega dela "Varuhov galaksije"

T.S.
18. 2. 2016, 13.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kateri izmed Marvelovih filmov se bo letos spomladi skupaj z nadaljevanjem Jeklenega moža ter Batman vs. Superman potegoval za naklonjenost gledalcev?

Začeli s snemanjem drugega dela Varuhov galaksije.

Potem ko je Marvel svoj pohod po svetovnih kinocentrih začel leta 2014 s prvim delom filma Varuhi galaksije in z njim zaslužil milijone, je bilo samo vprašanje časa, kdaj bodo začeli s snemanjem drugega dela te ZF uspešnice.

Režiser te neverjetno uspešne akcijske pustolovščine James Gunn je na službenem Facebook profilu objavil, da so že začeli s snemanjem in da so prvi kadri že posneti. »Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Michael Rooker, Karen Gillan, Vin Diesel, Bradley Cooper, Sean Gunn, in Glenn Close se vračajo v drugem delu Varuhov galaksije«, je napisal režiser.

Varuhi galaksije so s prvim delom filma zaslužili 770 milijonov dolarjev, za snemanje pa zapravili »le« 170 milijonov. Nad filmom pa niso bili navdušeni samo gledalci, temveč tudi kritiki. Na strani Rotten Tomatoes so film ocenili z impresivnimi 91%, kar ga uvršča ob bok z najdonosnejšo in najuspešnejšo svetovno filmsko industrijo.