Kultura

Super hrana Jamieja Oliverja

Nejc Simšič
12. 2. 2016, 22.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na priljubljen kuharski program 24Kitchen v ponedeljek ob 13. uri prihaja nova kuharska oddaja Jamiejeva super hrana, v kateri nas bo svetovno znani kuhar naučil, kako jesti, da bomo bolj zdravi.

24Kitchen
Veliki kuharski mojster Jamie Oliver

V novi seriji Jamiejeva super hrana, ki bo luč sveta ugledala v ponedeljek, ne gre za jagode godži in zelene napitke ali za kompromise in odrekanja.

Jamie želi revolucionarno spremeniti razmišljanje o zdravju in nas prepričati, da nam ni treba izbirati med ljubeznijo do hrane in ljubeznijo do življenja.

Gre za to, da uporabimo preprosta vsakdanja živila, ki imajo skupaj izjemno blagodejen učinek na zdravje. Naučili se bomo zvijač, ki nam bodo omogočale uživati v hrani, ki jo imamo radi, poleg tega bomo vedeli, da koristimo svojemu zdravju in družini. Vsak teden bo namreč svetovno znani kuharski mojster Jamie Oliver skuhal slastne jedi za ves dan in predstavil popolno uravnotežene krožnike hrane, ob kateri se nam bodo cedile sline in ki nas bo oskrbela s hranilnimi snovmi za ves dan.

24Kitchen
15. februar je dan, ko na programu 24Kitchen starta nova kuharska serija, ki bo na sporedu vsak ponedeljek ob 13. uri.

In kako ve, kaj je dobro? Nedavno so znanstveniki določili pet krajev na svetu, kjer so ljudje veliko bolj zdravi in živijo občutno dlje kot večina med nami. Vsak teden bo Jamie obiskal dve od teh držav, da bi razkril njihove skrivnosti prehranjevanja. Nato se bo v Združeno kraljestvo vrnil z najboljšimi zvijačami in nauki. Spremenil jih bo v navdihujoče jedi, ki se jih bomo vsi razveselili. To je sanjska serija za gurmane, saj bomo spoznali izjemno, slastno in zdravo hrano. »S to novo serijo želim predvsem revolucionarno spremeniti razmišljanje o zdravju in vse prepričati, da nam ni treba izbirati med ljubeznijo do hrane in ljubeznijo do življenja,« je povedal eden najboljših kuharjev na svetu Jamie Oliver, ki bo prvič gledalce pozdravil že ta ponedeljek.