Zanimivosti

Jamie Oliver napadel revne

U.K.
28. 8. 2013, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

MILIJONAR Slavni kuhar Jamie Oliver je v nedavnem intervjuju dokaj ostro napadel revne in vnaprej pripravljene obroke. A v nekem smislu ima verjetno prav.

Zvezdniški kuhar Jamie je namreč zagovornik zdrave prehrane, ki predvsem sovraži vnaprej pripravljene obroke, ki jih zapakirane kupimo v trgovinah. Dejal je, da nas stanejo več kot če obrok skuhamo sami. Dodal je še, da lahko brez težav skuhamo več in obrok pojemo naslednji dan ali ga damo zamrzniti. In v resnici je svoje trditve podkrepil s številkami. Mnogi se zagovarjajo, da nimajo časa kuhati, a jih je Jamie takoj zatrl, saj lahko skuhamo zdrav obrok za štiri osebe tudi v petnajstih minutah.

Poudaril je, da imajo tudi revne družine zunaj Velike Britanije precej boljši odnos do hrane in se bolj zavedajo pomembnosti zdravega prehranjevanja. Zaposleni pa so prav tako kot ljudje v Veliki Britaniji. A stvari morda le niso tako preproste, kot si Jamie predstavlja. Mnogo ljudi na pragu revščine (pa tudi tisti, ki še niso tam) se preživlja tako, da ima po več služb ali pa delajo več kot deset ur na dan. In v takšnem primeru je tudi petnajstminutno kuhanje lahko preveč. A to je problem družbe, ne Jamievega mnenja.

Zdrava prehrana je pač ključnega pomena za zdravje in dobro počutje. Žal pa se vedno redkeje znajde na naših krožnikih. Tudi v Sloveniji.