Kultura

Igrani film bo osvetlil ozadje serije

A.M.
25. 6. 2015, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Produkcijska hiša Lifetime je napovedala snemanje filma o ozadju znane ameriške televizijske serije Beverly Hills, 90210, ki je bila izjemno priljubljena.

Profimedia

Beverly Hills, 90210 je ameriška serija, ki se je začela predvajati oktobra 1990. Serija prikazuje življenje skupine najstnikov, ki živijo v prestižni, z zvezdami posejani skupnosti Beverly Hills v Kaliforniji in obiskujejo srednjo šolo West Beverly High School, po končani srednji šoli pa še univerzo. Serijo si je zamislil Darren Star, pod produkcijo Paula Robinsona in izvršno produkcijo Aarona Spellinga in E. Duka Vincenta.

90210 v naslovu se nanaša na poštno številko Beverly Hillsa.

Neavtorizirani film bo po pokazal, kaj se je tedaj v resnici dogajalo med zvezdniki serije, kot so bili Shannen Doherty, Jennie Garth, Luke Perry in Jason Priestley. Serijo so v ZDA predvajali od leta 1990 do leta 2000, navduševala je tudi slovenske gledalce. Izhodišče serije je temeljilo na prilagajanju kulturnega šoka, ki sta ga doživela dvojčka Brandon Walsh in Brenda Walsh.

Vzponi in padci

Film bo osvetlil tudi njene vzpone in padce. Vmes so namreč večkrat že skoraj odpovedali snemanje serije, preden je ta pridobila svoj kultni status in nekatere izmed igralcev izstrelila med igralce A-kategorije v mednarodnem prostoru. Scenarij filma podpisuje Jeff Roda, režijo bo prevzela Vanessa Parise.